ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΤΙΜ

admin
Site Admin
Reactions:

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΤΙΜ

Post by admin »

....
Coperfield7
newbie
Reactions:

Re: ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΤΙΜ

Post by Coperfield7 »

Απαντώ στον Darth Kafrius:

Λοιπόν, καταχάς σε ευχαριστώ για τον χαρακτηρισμό αρχιχούπη, αν και υπάρχουν μερικά παιδιά με τρομερά περισσότερες γνώσεις και εξειδίκευση από εμένα.
Στο ερώτημά σου η απάντηση σύμφωνα με τη δική μου προσέγγιση είναι και ναι και όχι. Ο Μπαρτζώκας είναι ένας τρομακτικά καλός προπονητής στο να έχει άμεση και διακριτή επιρροή στο πώς παίζει η ομάδα του, για να καταλάβεις με ποδοσφαιρικούς όρους ίσως θα έπρεπε να τον παραλληλίσω με τον Γκουαρντιόλα. Είναι τόσο διακριτή και τόσο διαφορετική η επιρροή του που πραγματικά δύσκολα θα βρεις άλλον προπονητή τα τελευταία χρόνια, που αν δεν σου έλεγαν ποιον έχει προπονητή μία ομάδα, να το καταλαβαίνεις από τον τρόπο που παίζει.
Ωστόσο, έχει μεγάλο ζήτημα στη διαχείριση των συναισθημάτων που επικρατούν γενικώς στα περιβάλλοντα που δημιουργεί, όχι μόνο στους παίκτες του αλλά και στον ίδιο. Σε υψηλό επίπεδο πίεσης αυτό τον κάνει να μην σκέφτεται καθαρά. Στον Ολυμπιακό δε που είναι και η ομάδα που υποστηρίζει αλλά και το επίπεδο πίεσης είναι τρομακτικά υψηλότερο από άλλους οργανισμούς, αυτό γιγαντώνεται.

Τι θέλω να πω; Προπονητής είναι πολλά πράγματα συγχρόνως, όχι μόνο ένα. Είναι γνώσεις, μεταδοτικότητα, ειλικρίνεια, αρχές, προσαρμοστικότητα, νέες ιδέες, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, διαύγεια σκέψης, επιλογή συνεργατών.
Στα 6 από τα 9 παραπάνω είναι elite, ίσως μέσα στους 2-3 κορυφαίους της 20ετιας.
Στο 1 από αυτά είναι μέτριος προς καλός.
Στο 1 από αυτά είναι ασανσέρ, μπορεί να είναι από elite μέχρι πολύ κακός.
Στο 1 από αυτά είναι εν γνώσει του πολύ κακός.
karteo
newbie
Reactions:

Post by karteo »

Ο ΜΠ είναι αυτός που είναι. Κανείς προπονητής δεν είναι τέλειος. Δεν υπάρχει αυτό. Οπότε και επειδή δεν υπάρχει πολύ πράγμα εκεί έξω να πας να διαλέξεις και να ξέρεις ότι είναι κάτι καλύτερο, προχωράμε και ελπίζουμε και αυτός να διορθώσει τα όποια λάθη και να προχωρήσει η ομάδα.

Στο τέλος της μέρας είναι ο καλύτερος προπονητής που είχαμε ιστορικά και για μένα πρέπει απλά να διορθώσει ένα λάθος που δεν είναι κανένα από αυτά που λέγονται.

ΤΟ. Λάθος του είναι η μεγάλη εμπιστοσύνη που δείχνει σε ορισμένους παίκτες που εκτός του συστήματος του δεν θα έπαιζαν πουθενά. Πρέπει να γίνει περισσότερο κυνικός σε επιλογές θεωρώ.
.
Και επίσης πρέπει η διοίκηση να τον βοηθήσει γιατί άνθρωπο ορχήστρα να παίζει 5-6 όργανα έχω να δω από παλιά στο Μοναστηράκι που ήταν ένας που είχε φυσαρμόνικα στο στόμα, κιθάρα, ντραμς στην πλάτη κλπ. Δεν γίνεται ομάδα σαν εμάς να μην έχει σκαουτερ, τεχ δντ, εκπρόσωπο τύπου κλπ και όλους τους ρόλους να τους παίζει ένας άνθρωπος που αφήνεται έρμαιο σε ΜΜΕ, τρακοσυστημα κοκ

Κάπου ωπα. Η ομάδα αυτή θα ήταν χειρότερη με άλλο προπονητή απλά και ξεκάθαρα. Δεν θα είχε πετύχει τίποτα παραπάνω και θα είχε πετύχει ξεκάθαρα λιγότερα.

Όσο για το ψυχολογικό που δεν το έχει σορρυ αλλά αυτά είναι ναχαμε να λέγαμε τα γίδια να κουρευαμε. Αρχιδια ψυχολογία ξέρει ο αταμαν δηλαδή. Μπήκε ο ναν ο χουαντσο και ο πγ και πήρανε το περσινό γιατί ήταν τέτοιοι τύποι.

Άρα θέλει στελέχωση με καρύδια η ομάδα. Παίκτες αυτοφωτους που το πληρώνεις. Άρα ξαναγυρίζω στο λάθος του ΜΠ. Περισσότερος κυνισμός και λιγότερη οικογένεια. Και στο λσθοε της διοίκησης. Να κάνει μόνο τη δουλειά του προπονητή ο ΜΠ. Όχι τόσες δουλειές επειδή δεν στηρίζεται
Gabriel_Knight
newbie
Reactions:

Post by Gabriel_Knight »

Εαν η δεξαμενη για παικτες στο μπασκετ ειναι πολυ μικρή, λίγες οι ομαδες στην Ευρωλιγκα με λιγους καλους παικτες και ελαχιστους καλους που θελουν να ερθουν απο το ΝΒΑ, τοτε η δεξαμενη για διαθεσιμους προπονητες ειναι ακομα μικροτερη. Συνεχιζουμε με τον προπονητη που ξερουμε οτι θα παρουσιασει ομαδα που θα παει στο Final Four.

Αυτο που πρεπει να κανει η διοικηση ειναι να φερει αλλον εναν Φουρνιε στα γκαρντ, εκτος κι αν ειναι σιγουροι οτι ο Εβανς θα ειναι αυτος. Εναν παικτη που μπορει να παιξει και μεσα στο συστημα του Μπαρτζωκα, αλλα να παιξει και μονος του. Δεν ανακαλυπτουμε την αμερικη, αλλα η διοικηση εαν θελει να προστατευσει τον προπονητη πρεπει να φερει και γκαρντ Μισιτς ή Τζειμς ή παρομοιου επιπεδου.
O προπονητης θα σε παει στο Final Four, αλλα τα γκαρντ θα κερδισουν το κυπελλο
cris
newbie
Reactions:

Post by cris »

Εγώ πιστεύω ότι τα φ4 τα κερδίζει η ψυχή της ομάδας. Οποιο σύνολο μπει ψυχωμένο
Φετος κερδισαν τα περιφημα γκαρντ Baldwin McCollum Devon Hall δηλαδη γκαρντ εποχης Κεμζουρα στον Θρυλο
Περυσι κερδισε ο Σλουκας με Ντιφαλα Μπελοσεβιτς και ολιγον απο Ναν
Προπερσι εχασε ο αψυχος Σλουκας που τον εβαλε στα καλαθια ο Χεζονια

Οποια ομαδα παιξει αμυνα με ψυχη και συνολο στο β ημιχρονο κερδιζει
Γκαρντ τρομερα εχει και η Εφες και η Bayern αλλα βλεπουν φ4 με σαγιοναρες

Ο Ολυμπιακος για ψυχιατρικους λογους μπαινει διαλυμενος απο το αγχος στα τελευταια φ4

Προφανως μια τριαδα Evans Εβαν και Σασα απαιτειται αλλα και περυσι με μηδεν σταρς θα παιρναμε φ4 αν και μονο παιζαμε την αμυνα των playoffs που παιξαμε με Μπαρτσελονα στον ημιτελικο με τη Ρεαλ

D-fence D-fence
redcard
newbie
Reactions:

Post by redcard »

Μιας και θεμα για πρωην παιχτες δεν υπαρχει ακομα, ας το γραψω εδω μιας και κολλαει παρ ο.τι δεν αφορα τον κοουτς αμεσα.

Ο Μενσα μενει ελευθερος απο τη Μακαμπι, νομιζω κανεις στον πλανητη Γη δεν εξεπλαγη. Πριν καποιες μερες ακουσαμε καποιες δηλωσεις υπερασπισης αυτης της επιλογης και προσπαθεια να δοθει το πλαισιο στο οποιο "πετυχε" (οτι δεν υπηρχαν υπερβολικες απαιτησεις, απλα να μη γκρινιαζει, να βοηθα στις προπονησεις κλπ)

Καταλαβαινω την αναγκη ενος επαγγελματια να υπερασπιστει τις επιλογες και το εργο του αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση υπαρχει μια λεπτη γραμμη μεταξυ του υπερασπιζομαι τις επιλογες μου και πουλαω τρελα.

Ενα "αλλιως τον περιμεναμε και αλλιως ηταν" θα εφτανε.
pani0202
newbie
Reactions:

Post by pani0202 »

karteo wrote: Fri Jun 20, 2025 11:09 am Ο ΜΠ είναι αυτός που είναι. Κανείς προπονητής δεν είναι τέλειος. Δεν υπάρχει αυτό. Οπότε και επειδή δεν υπάρχει πολύ πράγμα εκεί έξω να πας να διαλέξεις και να ξέρεις ότι είναι κάτι καλύτερο, προχωράμε και ελπίζουμε και αυτός να διορθώσει τα όποια λάθη και να προχωρήσει η ομάδα.

Στο τέλος της μέρας είναι ο καλύτερος προπονητής που είχαμε ιστορικά και για μένα πρέπει απλά να διορθώσει ένα λάθος που δεν είναι κανένα από αυτά που λέγονται.

ΤΟ. Λάθος του είναι η μεγάλη εμπιστοσύνη που δείχνει σε ορισμένους παίκτες που εκτός του συστήματος του δεν θα έπαιζαν πουθενά. Πρέπει να γίνει περισσότερο κυνικός σε επιλογές θεωρώ.
.
Και επίσης πρέπει η διοίκηση να τον βοηθήσει γιατί άνθρωπο ορχήστρα να παίζει 5-6 όργανα έχω να δω από παλιά στο Μοναστηράκι που ήταν ένας που είχε φυσαρμόνικα στο στόμα, κιθάρα, ντραμς στην πλάτη κλπ. Δεν γίνεται ομάδα σαν εμάς να μην έχει σκαουτερ, τεχ δντ, εκπρόσωπο τύπου κλπ και όλους τους ρόλους να τους παίζει ένας άνθρωπος που αφήνεται έρμαιο σε ΜΜΕ, τρακοσυστημα κοκ

Κάπου ωπα. Η ομάδα αυτή θα ήταν χειρότερη με άλλο προπονητή απλά και ξεκάθαρα. Δεν θα είχε πετύχει τίποτα παραπάνω και θα είχε πετύχει ξεκάθαρα λιγότερα.

Όσο για το ψυχολογικό που δεν το έχει σορρυ αλλά αυτά είναι ναχαμε να λέγαμε τα γίδια να κουρευαμε. Αρχιδια ψυχολογία ξέρει ο αταμαν δηλαδή. Μπήκε ο ναν ο χουαντσο και ο πγ και πήρανε το περσινό γιατί ήταν τέτοιοι τύποι.

Άρα θέλει στελέχωση με καρύδια η ομάδα. Παίκτες αυτοφωτους που το πληρώνεις. Άρα ξαναγυρίζω στο λάθος του ΜΠ. Περισσότερος κυνισμός και λιγότερη οικογένεια. Και στο λσθοε της διοίκησης. Να κάνει μόνο τη δουλειά του προπονητή ο ΜΠ. Όχι τόσες δουλειές επειδή δεν στηρίζεται
Ναι σε ολα, κι εγω εχω πει και το αλλο - χωρις να ειμαι Μπαρτζωκιμπαν. Ας πουμε οτι διωχνουμε Μπαρτζωκα. Εκτος απο Σπανουλη, βλεπετε καποιον αλλο που να ειναι καλυτερος/πιο συμβατος με την ομαδα (χωρις να λεω οτι ο Σπανουλης ειναι απαραιτητα καλυτερος...αλλα σιγουρα ειναι συμβατος). Βλεπετε αλλον προπονητη διαθεσιμο αυτη τη στιγμη που μπορει να παρει αυτη την ομαδα και να παει καλυτερα. Εγω λεω οχι...

Ας μη κανουμε την ομαδα μπουρδελο χωρις λογο λοιπον. Αλλα αλλαγες σιγουρα χρειαζονται, και σιγουρα χρειαζεται και καλυτερη στελεχωση της ομαδας.
Προπονητής της εξέδρας
karteo
newbie
Reactions:

Post by karteo »

pani0202 wrote: Tue Jun 24, 2025 2:18 pm
karteo wrote: Fri Jun 20, 2025 11:09 am Ο ΜΠ είναι αυτός που είναι. Κανείς προπονητής δεν είναι τέλειος. Δεν υπάρχει αυτό. Οπότε και επειδή δεν υπάρχει πολύ πράγμα εκεί έξω να πας να διαλέξεις και να ξέρεις ότι είναι κάτι καλύτερο, προχωράμε και ελπίζουμε και αυτός να διορθώσει τα όποια λάθη και να προχωρήσει η ομάδα.

.

Ναι σε ολα, κι εγω εχω πει και το αλλο - χωρις να ειμαι Μπαρτζωκιμπαν. Ας πουμε οτι διωχνουμε Μπαρτζωκα. Εκτος απο Σπανουλη, βλεπετε καποιον αλλο που να ειναι καλυτερος/πιο συμβατος με την ομαδα (χωρις να λεω οτι ο Σπανουλης ειναι απαραιτητα καλυτερος...αλλα σιγουρα ειναι συμβατος). Βλεπετε αλλον προπονητη διαθεσιμο αυτη τη στιγμη που μπορει να παρει αυτη την ομαδα και να παει καλυτερα. Εγω λεω οχι...

Ας μη κανουμε την ομαδα μπουρδελο χωρις λογο λοιπον. Αλλα αλλαγες σιγουρα χρειαζονται, και σιγουρα χρειαζεται και καλυτερη στελεχωση της ομαδας.
ακριβως βαγγελη. και επισης πρεπει να εχει τρομερη υπομονη και αντοχη στην τοξικοτητα. δεν ξερω αν μπορει αυτη τη στιγμη και ο Σπανουλης να το κανει αυτο.
Gabriel_Knight
newbie
Reactions:

Post by Gabriel_Knight »

Το οτι θα συνεχισουμε με Μπαρτζωκα, δεν ειναι απλα η καλυτερη επιλογη, ειναι η μοναδικη καλη επιλογη.
Και η καλυτερη επιλογη για να διαδεχθει τον Μπαρτζωκα ειναι ο Σπανουλης.
Απλα θα πρεπει να ελπιζουμε οτι οταν γινει αυτη η αλλαγη, ο Σπανουλης θα ειναι πληρως ετοιμος για να ανταπεξελθει και να μην καει απο νωρις.
pani0202
newbie
Reactions:

Post by pani0202 »

Gabriel_Knight wrote: Tue Jun 24, 2025 3:05 pm Το οτι θα συνεχισουμε με Μπαρτζωκα, δεν ειναι απλα η καλυτερη επιλογη, ειναι η μοναδικη καλη επιλογη.
Και η καλυτερη επιλογη για να διαδεχθει τον Μπαρτζωκα ειναι ο Σπανουλης.
Απλα θα πρεπει να ελπιζουμε οτι οταν γινει αυτη η αλλαγη, ο Σπανουλης θα ειναι πληρως ετοιμος για να ανταπεξελθει και να μην καει απο νωρις.
Δε ξερω αν θα γινει ποτε αυτο. Απο τα λεφτα και τη χλιδα του Μονακο στον Πειραια? Δυσκολο...Ναι, υπαρχει πολυ αγαπη και σεβασμος κι απο τις 2 πλευρες, αλλα ειναι πολλα τα λεφτα. Μακαρι να τον δουμε παλι καποια στιγμη στα μερη μας.
Προπονητής της εξέδρας
Post Reply