Επειδή διαβάζω από τον Μάρκο κυρίως και τώρα τον Νικο για μεγάλες ευθύνες της διοίκησης και όχι του προπονητή, να υπενθυμίσω ότι σαν συμβόλαια έχουμε ένα από τα πιο ακριβά δίδυμα δυαριών, το πιο ακριβό 4άρι, το 2ο νομίζω πιο ακριβό 5άρι στη διοργάνωση και σίγουρα το πιο ακριβό δίδυμο 5ριών (με το συμβόλαιό του Φαλ). + συμβόλαιο Έβανς κτλ.
Για το ότι στον άσσο είμαστε άσφαιροι και έχουμε μείνει με Γουόκαπ (των 2 πόντων μ.ο. σε Φ4), δεν φταίει μόνο η γκαντεμιά μας με τον Έβανς. Ούτε φταίει η δίοικηση που έχουμε κάνει κομπολόι με τα άσουτα γκαρντ (Γουόκαπ, Λι, Νιλικίνα).
Ούτε για το ότι έχουμε σπαταλήσει άπειρα λεφτά για σπάσιμο συμβολαίων άκυρων παιχτών, ειδικά τα 2 τελευταία χρόνια.
Για το ότι επέμενε ο Μπι να βάζει μαζί μέσα Φουρνιέ και Ντόρσεϊ, ακόμα και όταν είχε υγιές ένα από τα τοπ 3άρια της Ευρωλίγκας, δεν έφταιγε καμιά διοίκηση.
Για το ότι στο 4 έχουμε σχεδόν πανομοιότυπα βιτάμ σοφτ αμυντικά παίχτες, επίσης είναι ευθύνη του προπονητή. Όπως και ότι αδικεί συστηματικά από τον τελικό του Κάουνας τον τοπ σουτέρ της Ευρωλίγκας για χάρη του Σάσα. Ακόμη και όταν έκανε παπάδες μια ολόκληρη χρονιά εν τη απουσία του Σάσα.
Άσχετο: μετά Χριστόν προφήτης και εγώ, εννοείται ότι ενθουσιάστηκα με την επάνοδο Σάσα αλλά πλέον θεωρώ μεγάλο λάθος το ότι του δώσαμε τέτοιο συμβόλαιο, αντί να πέσουν τα λεφτά σε έναν "Πέρο Άντιτς" και έναν ΜΑΠ στη θέση 5. Και εγώ βλέπω να πηγαίνει του χρόνου σε κανέναν βαζελο ο Πίτερς και να καταντησουμε να τον βρίζουμε, όπως παλιά τον Ζάρκο.
Το ότι Φαλ και Μόουζες Ράιτ αντικαταστάθηκαν με...Χολ και Κωστακούμπο, επίσης δεν νομίζω ότι βαραίνει τη διοίκηση.
Η μεγάλη ευθύνη της διοίκησης είναι ότι τόσα χρόνια δεν προστατεύει τον Μπι από τις τρακοεπιθέσεις, από το ότι τον αφήνει να επωμίζεται ευθύνες που δεν θα έπρεπε να έχει. Το ότι βγαίνουν μπροστά μόνο όταν θίγονται οι ίδιοι προσωπικά. Με αποτέλεσμα ο, ούτως ή άλλως νευρικός κόουτς, να παρουσιάζει εικόνα νευρόσπαστου στον πάγκο, όταν τρώμε τρίποντο ή όταν κάνουν λάθος παίχτες που δεν είναι στα πουλέν του. Και να πάρει τα σώβρακα του Αταμάν τη μια και μοναδική φορά που βγήκαν μπροστά οι πρόεδροι και ο Λεπενιώτης στη σειρά των περσινών τελικών.
ΑΝ ο Μόρις βγει και ΑΝ βρούμε ψηλό και έχουν impact ανάλογο των Law/Dorsei και ΑΝ μείνουμε υγιείς και ΑΝ ο Μπι ηρεμήσει και ΑΝ επιτέλους κάνει και αυτός την γ@μημένη την αυτοκριτική του και διορθώσει τα πολλά λάθη του από τον τελικό του Κάουνας μέχρι και σήμερα (σε επιλογές παιχτών, στήριξη σε σημείο αδικίας συγκεκριμένων πουλέν, ακόμη και στην άμυνα με αλλαγές με τους πάναργους ψηλούς μας), τότε ναι, μέχρι που χτυπάμε Ευρωλίγκα (που νομίζω ότι είναι και το μόνο σενάριο που δεν έρχεται του χρόνου Σπανούλης). Κανένα δεν είναι από μόνο του τόσο απίθανο να γίνει (εκτός ίσως από την αυτοκριτική
Το ταβάνι μας μετά είναι α) να ελπίζουμε η εικόνα της ομάδας στην τελευταία χρόνια Μπι να είναι στοιχειωδώς αντάξια της προσφοράς του και β) να παρακαλάμε να μην πάνε οι βάζελοι στο Φ4.