ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

User avatar
rabarivoni
newbie
Reactions:
Posts: 61
Joined: Thu Jun 19, 2025 9:17 pm

Re: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Post by rabarivoni »

karteo wrote: Wed Dec 17, 2025 2:10 pm σωστα πολλα που λετε αλλα βασικα πρεπει να πατε στο επομενο επιπεδο.

αυτο της αποδοχης της καταστασης και της υπομονης να τελειωσει η χρονια και να δουμε το μελλον.

η φετινη για μενα δεν σωζεται. εκτος και γινουν δομικες αλλαγες με αποχωρηση λι, ντιλικινα, πιτερς. μονο ετσι μαζευεται η κατασταση.
Λι, Ντιλικινα θα πάνε πίσω λόγω Μόρις.

Πίτερς θα πρέπει να καλυφθεί από τον ψηλό που θα έρθει. Δεν διώχνεις τον καλύτερο σποτ σουτερ της διοργάνωσης μέσα στη χρονιά.

Πρέπει να γίνει ανακατανομή στις 5αδες. 4αδα Ντόρσεϊ Φουρνιέ Βεζένκοφ Μιλουτίνοφ δεν στέκεται πουθενά. Πρέπει να πάρει σκληρές αποφάσεις και δεν τον κόβω να κάνει κάτι τέτοιο.
User avatar
Kristensen7
newbie
Reactions:
Posts: 70
Joined: Fri Jun 20, 2025 7:56 am

Re: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Post by Kristensen7 »

karteo wrote: Wed Dec 17, 2025 2:10 pm σωστα πολλα που λετε αλλα βασικα πρεπει να πατε στο επομενο επιπεδο.

αυτο της αποδοχης της καταστασης και της υπομονης να τελειωσει η χρονια και να δουμε το μελλον.

η φετινη για μενα δεν σωζεται. εκτος και γινουν δομικες αλλαγες με αποχωρηση λι, ντιλικινα, πιτερς. μονο ετσι μαζευεται η κατασταση.

αλλα δεν το θεωρω πολυ πιθανο. δυστυχως η ιστορια ειναι παραξενη. ευθυνες εχουν ολοι. διοικηση, προπονητης, τιμ, παικτες. δεν ειναι μονοδιαστατο το προβλημα για να το λυσουμε απλα. οταν οι ευθυνες ειναι παντου πρεπει να υπαρξει συναστρια για να λυθει το προβλημα. να γινουν πολλα και γρηγορα. ε δεν συμβαινει αυτο ευκολα παιδια.

το να λεμε διαρκως τα ιδια και αλλος να τονιζει τα λαθη του ενος η' του αλλου δεν μου λεει και πολλα. η ομαδα σαφως δεν ειναι διαλυμενη αλλα ειναι φοβερα πιεσμενη και δεν νιωθει καλα. θα αλλαξει? οχι αδυνατο αλλα αρκετα απιθανο
Ουτε δομικες αλλαγες θα γινουν, γιατι ειμαστε ψυχοπονιαρηδες.
Αλλα ουτε και υπομονη θα υπαρξει. Ολυμπιακος ειμαστε και η πιεση ειναι δεδομενη.
Δεν προκειται να τελειωσει η χρονια σα να μη συμβαινει τιποτα, αν συνεχισει η ομαδα να βαδιζει ως ζωντανη-νεκρη.

Μόνη περιπτωση μεσοβεζικης λυσης, ειναι να δει ο κοσμος καποια αγωνιστικη βελτιωση με Μορις-Γουορντ-ψηλο, ακομα κι αν ειμαστε χαμηλα στη βαθμολογια.
Ετσι κι αλλιως η επιτυχια απο την αποτυχια, ενα σπασιμο εδρας ειναι...

Το κακό ειναι οτι δεν υπάρχει χρονος μεχρι τις 2 Ιανουαριου για σοβαρες αλλαγες και μπορει να μην προλαβουμε να δουμε ουτε αυτο το σεναριο.

Αν στραβωσει ασχημα το ματς με το βαζελο δε βλεπω πως η ομαδα θα το ξεπερασει χωρις σοβαρες αναταραξεις.
Εννοω και τον ιδιο το Μπαρτζωκα, καλώς ή κακώς.
Γιατι ξερουμε ποσο ασχημα θα αντιδρασει σημαντικη μεριδα του κοσμου.

ΥΓ Καθολου ευκολο το ματς με τη Βιλερμπαν.
Ουτε αυτοι μας ταιριαζουν οπως παιζουν κι ας ειναι ποιοτικα πολυ κατωτερη ομαδα και χωρις κινητρο.
Ο Ραφάλ
newbie
Reactions:
Posts: 8
Joined: Fri Jun 20, 2025 8:48 am

Re: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Post by Ο Ραφάλ »

Παντως μου κανει εντυπωση το πώς απουσιαζει ο Βεζενκοφ ως μερος του προβληματος απο καθε συζητηση. Ισως και να ειναι βασικο μας προβλημα το γεγονος οτι ενας παιχτης που αντιμετωπιζεται ως βασικος και αναντικαταστατος (χθες παλι ο σουπερ Πιτερς εφαγε παγκο στο β’) ενω ειναι σκια του προηγουμενου εαυτου του (μεχρι το ‘23), βαζει 15-20-25 ποντους στα ευκολα και τρωει 40 πισω, η παρουσια του σε 2,5/4 F4 μας εχει κοστισει 2 τιτλους και ειναι ξεκαθαρα πλεον απεναντι στον προπονητη ο οποιος του εσωσε την καριερα. Α, και 3,7 συμβολαιο
ΚΟΚΚΑΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΧΟΥΠΗΣ
User avatar
karteo
member
Reactions:
Posts: 519
Joined: Wed Jun 18, 2025 8:20 am

Re: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Post by karteo »

Δεν απουσιάζει. Ποιον να πιάσεις όμως και ποιον να αφήσεις. Οι μόνοι που γλιτώνουν για μένα από σκληρή κριτική είναι ο γουοκαπ και ο μιλου. Ο μιλου είναι ώρες ώρες συγκινητικός. Παλεύουν διαρκώς. Το ότι ο ένας δεν είναι σκόρερ και ο άλλος αθλητικός δεν είναι θέμα όρεξης και προσπάθειας. Ο καθένας είναι κάτι. Απλά οι άλλοι είναι απόντες.

Ο δε ΜΠ φυσικά δεν είναι εκτός κριτικής. Αλλά οι αλλαγές προπονητή δεν είναι εύκολες και δεν εγγυούνται κάτι στα μέσα της χρονιάς με τόσα θέματα.
User avatar
cris
newbie
Reactions:
Posts: 146
Joined: Fri Jun 20, 2025 8:45 am
Location: Athens

Re: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Post by cris »

O Vezenkov χθες ηταν πολυ καλος επιθετικα. Αμυντικα τοςο μπορει. Δεν επρεπε επ ουδενι να παιξει 30 λεπτα. Επισης δεν ειναι κανενας γκαρντ να παιζει μονος του. Περυσι εβαζε ευκολα καλαθια απο πασες Φαλ και Παπ δευτερευοντος. Ειναι παικτης συστηματος οχι one man show
User avatar
karteo
member
Reactions:
Posts: 519
Joined: Wed Jun 18, 2025 8:20 am

Re: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Post by karteo »

Βασικά αψυχος είναι ιδίως φέτος. Δεν χάνεις χθες δύο βολές τεχνικής.
User avatar
oikon7
newbie
Reactions:
Posts: 170
Joined: Fri Jun 20, 2025 1:18 pm
Location: Βέρνη

Re: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Post by oikon7 »

Darth Kafrius wrote: Wed Dec 17, 2025 12:43 pm Το μπάτζετ μας πάντως και η ομάδα που θα μπορούσαμε να έχουμε δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση το να είμαστε εκτός 8άδας αυτή τη στιγμή.

Επειδή διαβάζω από τον Μάρκο κυρίως και τώρα τον Νικο για μεγάλες ευθύνες της διοίκησης και όχι του προπονητή, να υπενθυμίσω ότι σαν συμβόλαια έχουμε ένα από τα πιο ακριβά δίδυμα δυαριών, το πιο ακριβό 4άρι, το 2ο νομίζω πιο ακριβό 5άρι στη διοργάνωση και σίγουρα το πιο ακριβό δίδυμο 5ριών (με το συμβόλαιό του Φαλ). + συμβόλαιο Έβανς κτλ.
Για το ότι στον άσσο είμαστε άσφαιροι και έχουμε μείνει με Γουόκαπ (των 2 πόντων μ.ο. σε Φ4), δεν φταίει μόνο η γκαντεμιά μας με τον Έβανς. Ούτε φταίει η δίοικηση που έχουμε κάνει κομπολόι με τα άσουτα γκαρντ (Γουόκαπ, Λι, Νιλικίνα).
Ούτε για το ότι έχουμε σπαταλήσει άπειρα λεφτά για σπάσιμο συμβολαίων άκυρων παιχτών, ειδικά τα 2 τελευταία χρόνια.
Για το ότι επέμενε ο Μπι να βάζει μαζί μέσα Φουρνιέ και Ντόρσεϊ, ακόμα και όταν είχε υγιές ένα από τα τοπ 3άρια της Ευρωλίγκας, δεν έφταιγε καμιά διοίκηση.
Για το ότι στο 4 έχουμε σχεδόν πανομοιότυπα βιτάμ σοφτ αμυντικά παίχτες, επίσης είναι ευθύνη του προπονητή. Όπως και ότι αδικεί συστηματικά από τον τελικό του Κάουνας τον τοπ σουτέρ της Ευρωλίγκας για χάρη του Σάσα. Ακόμη και όταν έκανε παπάδες μια ολόκληρη χρονιά εν τη απουσία του Σάσα.
Άσχετο: μετά Χριστόν προφήτης και εγώ, εννοείται ότι ενθουσιάστηκα με την επάνοδο Σάσα αλλά πλέον θεωρώ μεγάλο λάθος το ότι του δώσαμε τέτοιο συμβόλαιο, αντί να πέσουν τα λεφτά σε έναν "Πέρο Άντιτς" και έναν ΜΑΠ στη θέση 5. Και εγώ βλέπω να πηγαίνει του χρόνου σε κανέναν βαζελο ο Πίτερς και να καταντησουμε να τον βρίζουμε, όπως παλιά τον Ζάρκο.
Το ότι Φαλ και Μόουζες Ράιτ αντικαταστάθηκαν με...Χολ και Κωστακούμπο, επίσης δεν νομίζω ότι βαραίνει τη διοίκηση.

Η μεγάλη ευθύνη της διοίκησης είναι ότι τόσα χρόνια δεν προστατεύει τον Μπι από τις τρακοεπιθέσεις, από το ότι τον αφήνει να επωμίζεται ευθύνες που δεν θα έπρεπε να έχει. Το ότι βγαίνουν μπροστά μόνο όταν θίγονται οι ίδιοι προσωπικά. Με αποτέλεσμα ο, ούτως ή άλλως νευρικός κόουτς, να παρουσιάζει εικόνα νευρόσπαστου στον πάγκο, όταν τρώμε τρίποντο ή όταν κάνουν λάθος παίχτες που δεν είναι στα πουλέν του. Και να πάρει τα σώβρακα του Αταμάν τη μια και μοναδική φορά που βγήκαν μπροστά οι πρόεδροι και ο Λεπενιώτης στη σειρά των περσινών τελικών.

ΑΝ ο Μόρις βγει και ΑΝ βρούμε ψηλό και έχουν impact ανάλογο των Law/Dorsei και ΑΝ μείνουμε υγιείς και ΑΝ ο Μπι ηρεμήσει και ΑΝ επιτέλους κάνει και αυτός την γ@μημένη την αυτοκριτική του και διορθώσει τα πολλά λάθη του από τον τελικό του Κάουνας μέχρι και σήμερα (σε επιλογές παιχτών, στήριξη σε σημείο αδικίας συγκεκριμένων πουλέν, ακόμη και στην άμυνα με αλλαγές με τους πάναργους ψηλούς μας), τότε ναι, μέχρι που χτυπάμε Ευρωλίγκα (που νομίζω ότι είναι και το μόνο σενάριο που δεν έρχεται του χρόνου Σπανούλης). Κανένα δεν είναι από μόνο του τόσο απίθανο να γίνει (εκτός ίσως από την αυτοκριτική 😛), αλλά ο συνδυασμός όλων είναι όντως πολύ δύσκολος.

Το ταβάνι μας μετά είναι α) να ελπίζουμε η εικόνα της ομάδας στην τελευταία χρόνια Μπι να είναι στοιχειωδώς αντάξια της προσφοράς του και β) να παρακαλάμε να μην πάνε οι βάζελοι στο Φ4.
Καλά, σίγουρα έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης και ο Μπαρτζώκας. Απλώς ξεκινάω από τους Αφούς. Ο συνδυασμός αυτός Αφοί + Μπαρτζώκας δεν τραβάει πλέον. Η διαφορά είναι η εξής: ο Μπαρτζώκας με άλλη Διοίκηση θα συνέχιζε να κάνει 'θαύματα'. Ενώ οι Αφοί θα συνεχίσουν να τραβάνε κάτω την ομάδα είτε έχουμε προπονητή Μπαρτζώκα είτε Γκρεγκ Πόποβιτς στα ντουζένια του.

Α, και συμφωνώ στο σημείο για τον Πίτερς: του χρόνου θα πάει ΑΛΛΟΥ και θα τραβάμε ΠΑΛΙ τις πουτσότριχές μας.
User avatar
pani0202
newbie
Reactions:
Posts: 300
Joined: Thu Jun 19, 2025 1:29 pm

Re: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Post by pani0202 »

Η διοικηση πως φταιει για ολα αυτα Νικο? Εκτος κι αν λες οτι ηταν επιλογες της διοικησης ο Λι, ο Ντιλικινα, ο Χολ κι ολοι οι αλλοι απιθανοι και παραταιροι που εχουν αγοραστει απο την ομαδα τα τελευταια χρονια. 'Η μηπως φταιει η διοικηση για το παρκαρισμα του Πιτερς (ναι δεκτο...Πιτερς και Βεζενκοφ στο 4 ειναι οχι μονο πολυτελεια, αλλα διδυμο που δε κολλαει με τιποτα. Φταιει και γι'αυτο η διοικηση ομως?).
Προπονητής της εξέδρας
User avatar
Kristensen7
newbie
Reactions:
Posts: 70
Joined: Fri Jun 20, 2025 7:56 am

Re: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Post by Kristensen7 »

Η διοίκηση φταιει γιατι εχει χάσει πολλούς παικτες που δεδομένα ήθελε ο Μπαρτζωκας και δεν ήρθαν. Από εποχη Ναν μέχρι Μπάτλερ πρόσφατα.

Είτε λόγω σχέσεων με μάνατζερ, είτε γιατι δεν έδωσαν κατι παραπάνω, είτε γιατι αλλες ομάδες ειχαν καλυτερες προσβάσεις.

Δεν ειναι ευθυνη μονο του προπονητή να πείθει τους παικτες.
User avatar
pani0202
newbie
Reactions:
Posts: 300
Joined: Thu Jun 19, 2025 1:29 pm

Re: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Post by pani0202 »

Kristensen7 wrote: Wed Dec 17, 2025 10:21 pm Η διοίκηση φταιει γιατι εχει χάσει πολλούς παικτες που δεδομένα ήθελε ο Μπαρτζωκας και δεν ήρθαν. Από εποχη Ναν μέχρι Μπάτλερ πρόσφατα.

Είτε λόγω σχέσεων με μάνατζερ, είτε γιατι δεν έδωσαν κατι παραπάνω, είτε γιατι αλλες ομάδες ειχαν καλυτερες προσβάσεις.

Δεν ειναι ευθυνη μονο του προπονητή να πείθει τους παικτες.
Ναι, αλλα δεν ειναι κι ευθυνη της διοικησης να αγοραζει παικτες που δεν τους αντεχει οικονομικα. Επισης, να πουμε εδω οτι ηδη εχουμε μια απο τις ακριβοτερες ομαδες τις λιγκας. Τι θελουμε δηλαδη? Να φερουμε τον Γιοκιτς και τον Γιαννη μηπως κερδισουμε την Ευρωλιγκα? Για να μη πουμε για τις αποζημιωσεις που εχουμε πληρωσει ολα αυτα τα χρονια για να αποδεσμευουμε παικτες που δε μας κανουν κατοπιν εορτης, ή αποζημιωσεις για να σπαμε συμβολαια και να παιρνουμε τελικα παικτες που δεν ακουμπησαν.

Αν ο προπονητης δε λεγοταν Μπαρτζωκας αλλα λεγοταν Μπαρτζοκοφ ή Μπαρτζεικις θα ειχε φαει σουταρισμα εδω και καιρο απο τη διοικηση, κι εννοειται οτι δε θα ειχε και την ανοχη που εχει κι απο τον κοσμο. Και δε το λεω γιατι θελω να φυγει ο Μπαρτζωκας. Εννοειται οτι θα ειναι λαθος σε αυτο το χρονικο σημειο. Αλλα καποια στιγμη θα πρεπει να μπει κι αυτος στην εξισωση. Δε γινεται να φταινε μονο οι παικτες.
Προπονητής της εξέδρας
Post Reply