ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΤΙΜ

Post Reply
Rower
newbie
Reactions:

Re: ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΤΙΜ

Post by Rower »

Yπαρχει ενα παγκοσμιο δεδομενο οτι ο ιδιοκτητης οποιασδηποτε επιχειρησης δεν απολυεται οσα λαθη και αν κανει παρα μονο οταν ο ιδιος αποφασιζει να αποχωρησει.
Ο ιδιοκτητης μιας οποιασδηποτε επιχειρησης ειναι αυτος που σποφασιζει πως θα τρεξει την επιχειρηση του, ειναι αυτος που καθοριζει τους στοχους, ποιοι θα ειναι οι αμεσοι συνεργατες του για να επιτυχει τους στοχους που βαζει, ποιους και ποσους θα προσλαβει, ποιους και ποσους θα απολυσει.
Απο τις αποφασεις και τις επιλογες του εξαρτωνται τα αποτελεσματα της καθε επιχειρησης που ειναι κυριως οικονομικα αφου το κερδος ειναι ο αντικειμενικος σκοπος καθε ιδιωτικης επιχειρησης.
Στο ποδοσφαιρο εν προκειμενω ο στοχος ειναι και οικονομικος αλλα οχι μονο οικονομικος αφου απευθυνεται σε κοσμο που ακολουθει την ομαδα - επιχειρηση (μιλαμε για επαγγελματικο ποδοσφαιρο).
Ο κοσμος αυτος που ακολουθει την ομαδα συνηθως δεν αντιλαμβανεται ουτε ενδιαφερεται για τα οικονομικα αποτελεσματα που ομως ειναι ιδιαιτερα σημαντικα για την επιβιωση της και την περαιτερω αναπτυξη της.
Ο ιδιοκτητης τωρα μιας ομαδας βαζοντας τους στοχους του, παιρνοντας τις αποφασεις του κανοντας τις επιλογες του, ειναι υποχρεωμενος να σεβεται και να υπολογιζει το συναισθημα του κοσμου που το πρωτο πραγμα που τον ενδιαφερει ειναι η προκοπη της ομαδας, ασχετα αν το συναισθημα απο μονο του δεν οδηγει σε σωστες επιλογες.
Ο ιδιοκτητης μιας ομαδας οταν βαζει τα λεφτα του για να αποκτησει το πλειοψηφικο πακετο δεν αγοραζει μια οποιαδηποτε επιχειρηση. Οικειοποιειται το σημα της ομαδας, τα χρωματα της φανελας της και κυριως την ιστορια της που ειναι η παρακαταθηκη για να υποστηριζει ο κοσμος την ομαδα. Οταν μιλαμε για Ολυμπιακο αυτη η παρακαταθηκη ειναι πολυ μεγαλη και ο σεβασμος του καθε ιδιοκτητη σε αυτη καθοριζει σε πολυ μεγαλο βαθμο την επιτυχια η την αποτυχια των αποφασεων και των επιλογων του.
pani0202
member
Reactions:

Post by pani0202 »

Θα σας φερει πισω τον Βαλβερδε και θα γελαω. Ερνεεεεεεστο :D
Προπονητής της εξέδρας
Rower
newbie
Reactions:

Post by Rower »

pani0202 wrote: Thu Aug 13, 2026 3:21 pm Θα σας φερει πισω τον Βαλβερδε και θα γελαω. Ερνεεεεεεστο :D
Το κακο ειναι οτι δεν θα τον φερει μονο σε μας αλλα και σε σενα. :D
Gosiol
newbie
Reactions:

Post by Gosiol »

Ο εγωισμός του Μαρινάκη είναι το σήμα κατατεθέν της οντότητας του. Έχει τα κακά του (δεν παραδέχεται τα λάθη του), έχει και τα καλά του (θα κάνει τα πάντα για να πετύχει αυτό που κάνει).
Είναι δυστυχώς πολύ κακός στο να διαλέγει συνεργάτες και φίλους στο ποδόσφαιρο.
pani0202
member
Reactions:

Post by pani0202 »

Παρασκευη η συναντηση Μαρινακη - Μεντι. Να δουμε τι θα γινει, αλλα σε τετοιες περιπτωσεις εκτος απροοπτου παμε για τελος συνεργασιας.
Προπονητής της εξέδρας
oikon7
newbie
Reactions:

Post by oikon7 »

καναπές wrote: Thu Aug 13, 2026 12:58 pm
oikon7 wrote: Thu Aug 13, 2026 12:15 pm Εδώ μέσα υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με το 'ποίος πταίει' για τη φετινή κατάσταση.

- Η Διοίκηση; ίσως να φταίει (σίγουρα για εμένα), αλλά δεν αλλάζει.

- Τα στελέχη; αλλάζουν, αλλά τα αποτέλεσματα δεν είναι short term.

- Oι ποδοσφαιριστές; αλλάζουν, αλλά δεν υπάρχουν ούτε πολλές επιλογές ούτε αρκετός χρόνος πλέον. Επίσης, δεν έχουμε ανεξάντλητο μπάτζετ.

- Μένει ο προπονητής. Είναι η μόνη αλλαγή που μπορεί να επιφέρει κάποια άμεση βελτίωση της κατάστασης χωρίς να γίνουν τεράστιες και ακριβές αλλαγές στο ρόστερ.

Αν ο ΒΜ έχει πειστεί ότι ο Μεντιλίμπαρ έχει στερέψει από ιδέες, σίγουρα είναι θέμα χρόνου να πάμε για καινούργιο προπονητή. Ελπίζω να τον διαλέξουν με βάση ποδοσφαιρικά κριτήρια (αλλά δεν μπορεί να το εγγυηθεί κανείς).
Εγώ δεν έχω πρόβλημα με καμιά απόλυση προπονητή. Το «κανείς πάνω από τον Ολυμπιακό» δεν αφορά για μένα μόνο τον πρόεδρο ή τους παίκτες αλλά και τον προπονητή. Μη μείνουμε όμως στη μοιρολατρία «ε, φταίει η διοίκηση, αλλά τι να κάνουμε, αυτή είναι». Να αλλάξει ρότα και να μην είναι στο απυρόβλητο, κυρίως γιατί σε οποιονδήποτε οργανισμό ο ιεραρχικά ανώτερος εξ ορισμού έχει πάντοτε τη μεγαλύτερη ευθύνη, πολλώ δε μάλλον στη συγκεκριμένη συνθήκη όπου τα λάθη είναι πασιφανή, επαναλαμβανόμενα (άρα μπορεί βάσιμα κανείς να υποθέσει ότι θα ξαναγίνουν) και με δυσάρεστη (για να το θέσω όσο πιο κομψά μπορώ) επικοινωνιακή διαχείριση. Θυμίζω ότι πριν από τα προκριματικά βγήκε ο δ΄ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και εκπρόσωπος τύπου της ομάδας και είπε λίγο πολύ ότι ο κόσμος είναι χαϊβάνια που δεν βλέπουν ότι η ομάδα έχει μπαιχταράδες -άρα ποιος φταίει άμα κάτσει η στραβή, οέο;).

Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν έβγαινε ο ιδιοκτήτης, ή έστω κάποιος από τη διοίκηση και έλεγε «μάγκες, τα κάναμε μαντάρα, το ξέρουμε και θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε, αλλά, εδώ που φτάσαμε, η μόνη λύση είναι η αλλαγή προπονητή, που τον τιμούμε, τον αγαπάμε, αλλά κρίνουμε ότι έκανε τον κύκλο του και δεν μπορεί να διαχειριστεί την ομάδα όπως θα θέλαμε»;

Πότε παραδέχτηκε ο ΒΜ ότι έκανε λάθος για κάτι; Το μόνο που θυμάμαι εγώ είναι μια συζήτηση με την παγκόσμια θύρα 7 όπου υπαινίχθηκε πολύ εμμέσως ότι βιάστηκε να απολύσει τον Λεονάρντο Ζαρντίμ.
Δεν έχει νόημα. Δεν πρόκειται να δεχθεί... εποικοδομητική κριτική (λολ) ο ΒΜ ούτε να αλλάξει κάτι στον τρόπο που λειτουργεί. Έχει ένα "πλάνο" στο μυαλό του που ανακατεύει μπίζνες, πολιτική, μίντια, μπάλα και με αυτό θα πορευτεί. Ο Μεντιλίμπαρ είναι μια υποσημείωση και πολύ σου βάζω. Δεν έχει νόημα να περιμένουμε "βελτιώσεις" από το ΒΜ: οι γόνοι των πλούσιων οικογενειών δεν μπορούν να διανοηθούν ότι μπορεί να κάνουν το παραμικρό λάθος και - φυσικά - δεν έχουν κανένα κίνητρο να δώσουν εξηγήσεις (λολ) σε οποιονδήποτε. Απολαύστε το έργο.
mark
newbie
Reactions:

Post by mark »

Βλεπουμε και τους γονους μη πλουσιων οικογενειων πως με το τσαμπα μαγκες γουσταρουν να χουν ΑΠΟΨΑΡΑ και ΣΑΣΤΑΛΕΓΑΚΙΣΜΟ... αστο μην το πιασουμε αυτο.

Εχουν γινει καλα...εχουν γινει και στραβα. Ιδωμεν.
ΜΟΝΟ ΘΡΥΛΟΣ!!! ΠΕΡΑΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΜΑΡΙ ΣΟΥ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΟΥ!!!
oikon7
newbie
Reactions:

Post by oikon7 »

mark wrote: Thu Aug 13, 2026 8:23 pm Βλεπουμε και τους γονους μη πλουσιων οικογενειων πως με το τσαμπα μαγκες γουσταρουν να χουν ΑΠΟΨΑΡΑ και ΣΑΣΤΑΛΕΓΑΚΙΣΜΟ... αστο μην το πιασουμε αυτο.

Αν ο ΟΣΦΠ έχει 5 εκ. οπαδούς, υπάρχουν by default 5 εκ. αποψάρες, αυτό είναι αναπόφευκτο. Κάποιες από αυτές είναι αυτόφωτες, κάποιες ετερόφωτες. Αλλά δεν έχει σημασία όπως είπαμε, κλάιν.
mark
newbie
Reactions:

Post by mark »

oikon7 wrote: Thu Aug 13, 2026 8:36 pm
mark wrote: Thu Aug 13, 2026 8:23 pm Βλεπουμε και τους γονους μη πλουσιων οικογενειων πως με το τσαμπα μαγκες γουσταρουν να χουν ΑΠΟΨΑΡΑ και ΣΑΣΤΑΛΕΓΑΚΙΣΜΟ... αστο μην το πιασουμε αυτο.

Αν ο ΟΣΦΠ έχει 5 εκ. οπαδούς, υπάρχουν by default 5 εκ. αποψάρες, αυτό είναι αναπόφευκτο. Κάποιες από αυτές είναι αυτόφωτες, κάποιες ετερόφωτες. Αλλά δεν έχει σημασία όπως είπαμε, κλάιν.
Δυστυχως καποιοι διαμορφωνουν ομως και αποψη με κριτηρια που δε σχετιζονται με τον Ολυμπιακο... Βεβαια κι αυτο αναποφευκτο στις μερες μας που η αποψη ειναι ανωνυμη, μαζικη και φτηνη.
ΜΟΝΟ ΘΡΥΛΟΣ!!! ΠΕΡΑΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΜΑΡΙ ΣΟΥ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΟΥ!!!
mark
newbie
Reactions:

Post by mark »

Εγω παντως ειχα πει οτι ηθελα να φυγει απο τα περσινα πλειοφ...τωρα με αυτα που διαβαζω και ακουω κυριως αλλου...μεχρι που θελω να μεινει με τρελα κι ολας μη σας πω :D
Post Reply