ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΧΟΥΠΙΚΕΣ ALL SEASON

Vales
newbie
Reactions:

Re: ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΧΟΥΠΙΚΕΣ ALL SEASON

Post by Vales »

Γεια στην παλιοπαρέα! Σαν να μην πέρασε μια μέρα. :)

Κι εμένα λοιπον που λετε, δεν μου κολλάει αυτη η κίνηση γιατι κουτουλάει πανω σε αλλους παικτες ενω χρειαζόμαστε περισσότερο άσο.
karteo
newbie
Reactions:

Post by karteo »

Vales wrote: Sun Jul 20, 2025 4:32 pm Γεια στην παλιοπαρέα! Σαν να μην πέρασε μια μέρα. :)

Κι εμένα λοιπον που λετε, δεν μου κολλάει αυτη η κίνηση γιατι κουτουλάει πανω σε αλλους παικτες ενω χρειαζόμαστε περισσότερο άσο.
βρε καλωστον
Coperfield7
newbie
Reactions:

Post by Coperfield7 »

Πριν και μετά, τώρα μπορείς και εσύ με Bodyline:

Image

Image
Coperfield7
newbie
Reactions:

Post by Coperfield7 »

Να γράψω και εγώ κάτι και Jones Garcia.

Ομολογώ, αν και δεν θέλω να περιαυτολογώ, ότι σπανίζει να ακουστεί παίκτης που δεν θα τον έχω δει ποτέ, ακόμα και από g league ή πρωτάθλημα Φιλιππίνων, γιατί είμαι τζάνκι με το μπάσκετ. Βέβαια δεν έχω πολύ χρόνο τελευταία, αλλά νομίζω ότι δεν είναι αυτός ο λόγος καθώς συμπεραίνω ότι πολλοί από αυτούς που είναι επίσης τζάνκι δεν τον έχουν δει.

Τον είδα στο summer league και έπαθα αυτό που είχα πάθει όταν είδα πρώτη φορά τον Γιαγιά Τουρέ σε φιλικό με τον Ολυμπιακό στην Ισπανία. Ένα αίσθημα που απεικονίζεται με ανοικτό το στόμα και σιωπή. Μόνο μία φράση μου έβγαινε όσο πιο πολύ τον έβλεπα και τον μελετούσα ακόμα και σε ματς που δεν ήταν καλός: πού στο διάολο κρυβόταν αυτός;;; Ο Χριστός και η Παναγία!!!

Είμαι σίγουρος ότι όλοι στην ομάδα σκέφτονται όλα αυτά που κατατέθηκαν παραπάνω. Δεν είναι άσσος PNR που τόσο χρειαζόμαστε. Δεν τον έχουμε δει σε υψηλό επίπεδο. Η G League και το Summer league δεν είναι για ασφαλή συμπεράσματα. Αλλά διάολε, μοιάζει τόσο μα τόσο καλός που αναρωτιέσαι αν έχεις εντοπίσει ένα once in a lifetime ταλέντο από το πουθενά. Αγωνιστικά εμένα μου φέρνει όχι στο Ναν αλλά σε έναν Τζαμόν Γκόρντον που έχει απείρως περισσότερο επιθετικό ταλέντο στο σκοράρισμα. Ο τύπος κάνει τα πάντα. Παίζει άμυνα σαν σκύλος, είναι αθλητικός σαν τον Μακίσικ στο prime του, έχει σουτ αλφάδι από μέση απόσταση, από σποτ, μετά από ντρίμπλα, μέσα από σκριν. Ο χειρισμός της μπάλας είναι εξωφρενικά καλός.

Επίσης, είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι ο Μπαρτζώκας έχει ερωτευτεί και το mentality του έρχομαι από χαμηλά και παλεύω παρότι δεν έγινα ποτέ draft, το οποίο δεικνύει και την σκληράδα του. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που είχε ζητήσει το Ναν το 2023, ο οποίος όμως είχε ήδη κάνει καριέρα και στο ΝΒΑ όταν ήρθε Ευρώπη. Εδώ τώρα πάει να προλάβει την πιθανή εκτίναξη της τιμής του.

Είμαστε σίγουροι ότι είναι τόσο καλός; Όχι. Είναι το καλύτερο fit με βάση τις τωρινές ανάγκες της ομάδας; Όχι. Αλλά ο τύπος είναι τόσο καλός που ο Μπαρτζώκας είναι έτοιμος να πει ότι τέτοιες ευκαιρίες παρουσιάζονται λίγες φορές, οπότε πάρτον και βλέπουμε.

Ίσως αν τον πάρουμε να παίξουμε σε κάποια σχήματα και χωρίς καθαρό point guard, βάζοντας 2-3 point forward μαζί παίζοντας κάτι σαν τριγωνική επίθεση, ποιος ξέρει.
Kristensen7
newbie
Reactions:

Post by Kristensen7 »

Θα είναι αντιγραφή του συστήματος Μαντζουράκη στο μπασκετ
Ρόμβος + 1

Με τον Πατέρα Πετρούσεφ να δηλωνει στο ΦΩΣ οτι
Δεν παιζει στον Ολυμπιακό η Πόρσε για να παιζει το ποδήλατο (Πιτερς)

Και τον Ντόρσει να λεει στην προπόνηση στον Μπαρτζώκα
Μη μου μιλας, βρωμανε τα χνωτα σου!

Παντως επειδή καθαρό PG δυσκολο να βρεις, ο Μπαρτζώκας δειχνει να τον ενδιαφερει να μπορει να κανει πραγματα με τη μπαλα στα χερια ο παικτης.
Με αυτό το κριτήριο ξεχωριζει εναν ''πλαγιο'' απο εναν ''γκαρντ''.
Και τον Μακισικ 2-1 εχει πει οτι τον θεωρει, παρότι εμείς αναφερομαστε σε αυτον κυριως ως 3-2.
redarmy7
newbie
Reactions:

Post by redarmy7 »

Παρεμπιπτόντως βγήκε 2ος σε performance rating του Hoopshype στο Summer League.
Image
BXL
newbie
Reactions:

Post by BXL »

Ο Jones-Garcia, DJC γιος τους φίλους, έκανε εκπληκτικό summer league και το όνομα του ακούγεται αρκετά σε διάφορα φόρα ομάδων ΝΒΑ.

Ήταν με διαφορά ο καλύτερος catch and shoot παίχτης του τουρνουά με φοβερή ενέργεια όταν βρίσκει ανοιχτό χώρο και με το έξτρα πλεονέκτημα ότι είναι αριστερόχειρας με elite left side παιχνίδι. Μεγάλο ερωτηματικό αν μπορεί να οργανώσει παιχνίδι, είναι τέτοιες οι ιδιαιτερότητες του SL και του G League που δεν επιτρέπουν το playmaking αν και αποτι διάβασα παίζει αρκετά με το κεφάλι κάτω και όχι μόνο ξεχνάει την πάσα αλλά και μπλοκάρει τον ρυθμό. Περίεργο πάντως ο αριθμού των ασίστ που είχε στο τουρνουά.

Στους Spurs θέση δε θα βρει με τους παίχτες που έχει μπροστά του και μέχρι στιγμής μόνο για two way παίζει να έχει προσφορά από άλλη ομάδα. Οι Spurs έχουν μια θέση ακόμα στο ρόστερ για την οποία θα αποφασίσουν στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου για το αν θα τη δώσουν στον DJC ή σε κάποιον με vet min οπότε λίγο πολύ έχει να κάνει με τη θέληση του παίχτη. Προτιμά να είναι ο 12ος-15ος παίχτης σε ομάδα ΝΒΑ ή να έχει την πιθανότητα να γίνει ο νέος Ναν;
BXL
newbie
Reactions:

Post by BXL »

Και μόλις ανέβασα το σεντόνι μου ήρθε ειδοποίηση ότι ο DJC ενημέρωσε ότι θέλει να συνεχίσει στο ΝΒΑ :lol:

Θα δούμε βέβαια στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου κατά πόσο θα ισχύει ακόμα αυτό, λίγο πολύ αναμενόμενη η αντίδραση. Υπάρχει βέβαια και το ερώτημα αν εκτός από tactical fit θα είναι και mental fit. Όχι ότι περιμέναμε νέο Φουρνιέ που κοιμόταν με την αφίσα του Ζάρκο στο δωμάτιο του.
redarmy7
newbie
Reactions:

Post by redarmy7 »

Εντάξει για να συνεχίσει στο NBA, πρέπει να ξεκινήσει να παίζει στο NBA :P

Προφανώς έχει προσελκύσει κάποιο ενδιαφέρον αλλά επ' ουδενί δεν πείθομαι ότι ο Ολυμπιακός ή ομάδα της Euroleague πρόσφερε 2,2 καθαρό συμβόλαιο και το απέρριψε. Πιθανότερο μοιάζει να θέλει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από two way-το οποίο δύσκολα θα βρει imho- και βάζει ένα πλαφόν διαπραγματεύσεων ο ατζέντης του.
Όσο και εντυπωσιακό στατιστικά και να έχει, το τουρνουά του Summer League δεν είναι για να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν για σύγκριση σε συνθήκες έντασης, αμυντικής λειτουργίας ούτε καν με αγώνες Eurocup.
redarmy7
newbie
Reactions:

Post by redarmy7 »

Bryce McGowens, το νέο όνομα που εμφανίστηκε στο ρεπορτάζ.

άλλος ένας τύπου Γκαρσία.

Post Reply